CrossFit

CrossFit är en träningsform som bygger på en kombination av kondition- och styrketräning. som utförs genom funktionella övningar under hög intensitet och med konstant variation. Rutin är vår fiende.

Träningen utgår från naturliga rörelser. Utmaningar som människan ställts inför under miljontals år men som vi idag allt mer sällan gör som vuxna: sitta ned och stå upp, springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, knuffa och släpa. Det är förenklat en blandning av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik, löpning och intervallträning i olika former. Tanken är att skapa en så allsidig och varierad träning som möjligt. Alla kan träna CrossFit, vi varierar övningar och motstånd efter dina förutsättningar. Kan man inte spring så går det kanske att ro, kan man inte ro so kanske man kan cykla osv. 

CrossFit - Temapass

I schemat så kommer du också se att vissa pass har en extra endelse; OLY, Gymnastik, Endurance, Advanced med flera. 

CrossFit strävar efter att bygga färdigheter inom en mängd olika områden. Tyngdlyftning, konditionsträning, gymnastiska moment mm. Ibland kan det vara bra att fokusera lite extra på ett moment under en träning, djupdyka och nöta just det. 

OLY – Olympiska lyft: Extra fokus på våra lyft, styrka och teknik

Gymnastics – Fokus på kroppsviktsövningar, Pull ups, hopp, handstående, core
Team – Ett CrossFit-pass där du kör med en kompis eller flera. Kommer du själv så får du en kompis på plats.

_DSC3008
IMG_8250

Strong (Wo)Man

Lyft, släppa, putta och ta i från tårna! Ett pass som tar fram djuret inom dig.

”Det roligaste med strong(wo)man är att alla kör utifrån sin egna nivå och den som testar det får en härlig boost eftersom man får känna sig lite stark! Det brukar också finnas en fin teamkänsla under dessa pass.”